ceturtdiena, 2012. gada 22. marts

Kulinārs eksperiments- pašas taisīti makaroni!

Iedvesmu šim darbiņam radīja
1. Grauda Spēkā nopirktie pilngraudu milti, kuriem mēģinu izdomāt dažādāku pielietojumu;
2. izlasītā recepte http://graudaspeks.lv/index.php/receptes/makaroni-un-pelmeni/90-pilngraudu-makaroni un info par pilngraudu makaronu lietderību uzturā!


Tā kā tas bija eksperiments bez sākotnējām ilūzijām par izcilu rezultātu, lai nebojātu produktus, izmantoju 1/2 no receptē norādītajiem daudzumiem. Visu izdarīju tā, kā teikts recepte. Izveidoju samērā vienkāršas formas makaroniņus.

Tad sagatavoju garšvielu buljonu ar eļlu, kurā tos vārīt. Vārīju apmēram 20 min.

Rezultāts bija labāks, kā cerēju!
Makaroniem jūtama spēcīgā pilngarudu garša. Kā jau makaroni, "pliki" garšoja īsti ne kā, bet, kad sagatavoju mērcīti no konservētajiem tomātiem, krējuma un garšvielām, rezultāts bija ĻOTI garšīgs! + lociņi no pašu palodzes. Pat meita labprāt ēda!


Secinājumi:
1. Vajag saņemt drosmi un izmēģināt ko jaunu virtuvē!
2. Šī mīkla ideāli derēs pilngraudu pelmeņu gatavošanai, kas jau ir ieplānota kā nākamais eksperiments
3. Draugs pateica, ka turpmāk parastos makaronus vairs neēdīs!
4. Lai piešķirtu makaroniem vēl patīkamāku un izteiktāku garšu, nākamreiz mēģināšu jau mīklai pievienot kādas garšvielas, zaļumus utt.
5. Nākamreiz mēģināšu mīklu izrullēt maksimāli plānu. Šoreiz placināju ar pirkstiem.

Labu apetīti mums un jums!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru