otrdiena, 2013. gada 16. jūlijs

Mammu, ko ēd vaboles?

Tāds īsts kāpēcīša sindroms Mārai vēl nav sācies, bet ir sajūta, ka tas strauji tuvojas. Tā priekšvēstnesis  ir nenogurstošs jautājums ar mainīgo vārdu – ko ēd + kāda dzīvnieka vai radības nosaukums? Piemēram, ko ēd zirgi? ko ēd lāči? ko ēd taureņi? ko ēd krokodili? Un tā viņa var turpināt bezgalīgi izdomāt visdažādākās pasaules būtnes, par kurām uzdot šo jautājumu.
Mums ar vīru šī Māras spēle uztur radošo domu pastāvīgā spriedzē, jo ļoti bieži apspriežamais dzīvnieks vai radība nav no vieglajām. Nākas pakustināt pelēkās šūniņas un izdomu. Vai jūs ikdienā esat aizdomājušies, no kā pārtiek skudras, vaboles, taureņi? Pirmajā mirklī nemaz nav tik viegli atbildēt... Māra prot meistarīgi izdomāt tādu jautājumu, kas dara vecākus domīgus :)
Vispār Mārai ļoti patīk dažādas pārraides par dzīvniekiem. Tās viņa lielākoties skatās kopā ar tēti, tad abi apspriež redzēto, Māra uzdod dažādus jautājumus un arī komentē pārraidi. Un reizēm man atliek vien brīnīties, cik gan ļoti 2,5 gadus vecs bērns var būt loģiski domājošs, uzmanīgs un ieinteresēts apkārtējā pasaulē.
Par to man nerimstošs prieks.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru